"Енергоатом" обговорив з американською компанією ConverDyn співпрацю щодо ядерного палива

П'ятниця, 23 вересня 2022, 15:55 -


Інновації в дії

Президент державного підприємства "НАЕК "Енергоатом" Дмитро Котін та президент американської компанії з конверсії ConverDyn Малкольм Крітчлі обговорили співпрацю в галузі постачання ядерних матеріалів для виготовлення ядерного палива.

Про це повідомляє пресслужба "Енергоатома" в Telegram.

Під час онлайн-зустрічі Малкольм Крітчлі презентував можливості нового конверсійного підприємства, що належить компанії ConverDyn та розпочне роботу наступного року після модернізації. 

Це підприємство з виробництва гексафториду урану з уранового концентрату, що є другою стадією у процесі виробництва ядерного палива.

Керівник "Енергоатома" запропонував американським колегам опрацювати можливість розвитку подальшої кооперації в галузі постачання ядерних матеріалів для виготовлення ядерного палива та інших сферах потенційного співробітництва.

Компанія ConverDyn – це загальне партнерство між американськими транснаціональними компаніями General Atomics і Honeywell, яке надає конверсію гексафториду урану (UF6). А також супутні послуги підприємствам, які експлуатують атомні електростанції у Північній Америці, Європі й Азії. 

Компанія є єдиним маркетинговим агентом UF6, виробленого на заводі з переробки гексафториду урану Honeywell.

Нагадуємо:

Державне підприємство НАЕК "Енергоатом" за перше півріччя отримало понад 4,76 мільярда гривень чистого збитку проти понад 1,12 мільярда гривень чистого прибутку у січні-червні 2021 року.

Економічна правда