АРМА отримало в управління активи "дочки" російської "Невської косметики" на понад два мільярди

П'ятниця, 2 вересня 2022, 11:13 -


Інновації в дії

В управління АРМА передали заарештовані активи підприємства з виготовлення побутової хімії у Вінницькій області, повʼязаного з Росією, на понад 2 мільярди гривень.

Про це повідомили пресслужби Офісу генпрокурора та СБУ.

Серед активів – корпоративні права (100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн), а також продукція та сировина  на понад 500 млн грн.

"Кінцевим бенефіціаром підприємства є один із відомих російських олігархів із близького оточення президента РФ, власник російської косметичної корпорації", – йдеться в повідомленні пресслужби Офісу генпрокурора.

Правоохоронці встановили, керівництво підприємства намагалось приховати від націоналізації готову продукцію й сировину. Після початку повномасштабного вторгнення Росії вони розпочали процес виведення з України активів в інтересах російського власника.

"Не маючи на це законних підстав, вони хотіли вивезти її, використовуючи символіку Червоного Хреста", – наголошують у ОГП.

Через це на початку червня суд арештував корпоративні права Вінницяпобутхіма на 1,5 млрд грн, а також вироблену продукцію та сировину вартістю понад 500 млн грн, що зберігаються на складах підприємства.

Також правоохоронці здійснили низку обшуків, вилучили комп'ютерну техніку, серверне обладнання та інші документи. Опломбовано устаткування для виробництва побутової хімії та складські приміщення із сировиною та готовою продукцією вагою майже 5 тис. тонн.

Агентство "Інтерфакс-Україна" зазначає, що йдеться про компанію "Вінницяпобутхім". Її власником є російський олігарх, член партії "Єдина Росія" Володимир Плесовських.

Компанія "Невська косметика", що належить Плесовських, придбала "Вінницяпобутхім" у 2006 році.

Підприємство випускає такі косметичні та побутові бренди як "Ушастий нянь", Sarma, "Новый жемчуг" та інші.