Норвегія готова до перемовин з ЄС для вирішення енергетичної кризи

Четвер, 15 вересня 2022, 17:42 -

Норвегія та її видобувники газу готові вести переговори з Європейським Союзом, щоб вирішити енергетичну кризу на континенті.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву прем’єр-міністра Йонаса Гар Сторе в четвер.

"Ми не закриваємо жодних дверей для будь-якого діалогу чи контакту", — сказав він. "Це не в інтересах Норвегії, аби ми мали значне підвищення цін на газ. Ми готові вислухати компанії та побачити, яку роль ми можемо зіграти".

Норвегія та ЄС ініціювали створення цільової групи для розробки способів управління дефіцитом природного газу в Європі. У четвер вранці Стор зустрівся з керівниками найбільших виробників нафти та газу країни, зокрема – Equinor ASA, Aker BP ASA та Var Energi ASA.

Реклама:

"Те, що найбільше хвилює компанії, — це питання довгострокових контрактів і того, як з ними правильно поводитися", — сказав міністр енергетики Тер’є Асланд. "Це стає питанням гарантій і управління ризиками, щоб впоратися з ризиком, який існує на ринку".

Нагадуємо:

ЄС планує отримати 140 млрд євро податку з надприбутків енергетичних компаній, аби пом’якшити удар рекордно високих цін на споживачів цієї зими.

Реклама:

Єврокомісія працює над обмеженням ціни електроенергії, виробленої з інших від газових джерел енергії, на рівні 200 євро за МВт-год у спробах помʼякшити вплив газової кризи на споживачів у ЄС

Реклама: