Нафта дешевшає на тлі очікувань підвищення ставок ФРС США

Середа, 14 вересня 2022, 10:20 -


Інновації в дії

Ціни на нафту знизились у середу через побоювання щодо чергового підвищення процентної ставки ФРС США наступного тижня, після звіту про інфляцію в серпні, в якому індекс споживчих цін перевищив прогнози..

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту Brent впали на 17 центів, або 0,2%, до 93,00 доларів за барель до 06:33 GMT.

Нафта West Texas Intermediate коштувала 87,20 доларів за барель, що на 11 центів або 0,1% менше попередньої сесії.

Причини зміни цін

Зазначається, що побоювання підвищення ставок ФРС США наступного тижня переважило підтримку цін від прогнозу зростання попиту на нафту ОПЕК.

"Тиск на ціни викликав вищий, ніж очікувалося, звіт про інфляцію в США у вівторок, який розвіяв надії, що ФРС зможе скоротити свою політику щодо посилення ставок у найближчі місяці.

Офіційні особи ФРС збираються зустрітися наступного вівторка та середи, оскільки інфляція залишається набагато вищою за ціль Центробанку США у 2%", - пише агентство.

"Сильний долар США та очікування ще одного надзвичайного підвищення ставки ФРС вплинули на настрої", - сказала аналітик CMC Markets Тіна Тенг.

Водночас у Китаї жорстке стримування COVID-19 скорочує попит на паливо.

"Політика Китаю щодо нульового поширення COVID-19 залишається незмінною, і це дозволить обмежити будь-які відскоки, які з’являться протягом найближчих тижнів", - сказав старший ринковий аналітик OANDA Едвард Моя.

Нагадаємо:

Індекс споживчих цін у Сполучених Штатах у серпні зріс на 0,1%, хоча економісти очікували його скорочення на 0,1% – очікується, що Федрезерв втретє поспіль підвищить ставки на 75 базисних пунктів.

Економічна правда