Держателі ВВП-варантів України схвалили пропозицію щодо реструктуризації

Вівторок, 9 серпня 2022, 16:17 -
 
Getty Images

Держателі понад 90% умовної вартості ВВП-варантів, які перебувають в обігу, схвалили пропозиції України про відтермінування виплат та перегляд умов щодо них.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зазначається, що на зборах щодо схвалення питання були представлені держателі приблизно 93% умовної вартості ВВП-варантів. Приблизно 91% таких власників проголосували "за".

"Відповідно… необхідний кворум було досягнуто, і Україна отримала необхідні згоди на користь Надзвичайного рішення", – йдеться у біржовому повідомленні.

Реклама:

Відповідно до нього, ці результати є попередніми. Остаточні результати Україна оголосить після зборів 10 серпня. На них також буде розглядатись пропозиція про відтермінування виплат за єврооблігаціями країни та держкомпаній під держгарантії.

Останній термін голосування щодо них – о 17:00 за нью-йоркським часом у вівторок, 9 серпня. Для реструктуризації цих виплат необхідна підтримка понад 2/3 власників єврооблігацій усіх випусків та понад 50% – кожного випуску.

Нагадуємо:

Реклама:

Уряд опублікував постанови, яким доручив Міністерству фінансів домовитися з кредиторами України про відтермінування виплат за єврооблігаціями на два роки, а за ВВП-варантами – на один рік.

У разі непогодження змін кредиторами Україна продовжить платити за боргами згідно чинних домовленостей.

Після заяви України про перенесення на два роки виплат за єврооблігаціями їхні котирування на ринку дещо впали 19 липня, але на наступний день почали відновлюватися і обігнали ціни минулого тижня.

Уряди західних країн-кредиторів України планують скоординовано зупинити обслуговування боргу Києва з 1 серпня до кінця 2023 року з можливим продовженням ще на рік.

Реклама: