"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд арештував активи та нерухомість одного з найбільших хімпідприємств, пов’язаного з РФ 

Вівторок, 9 серпня 2022, 13:03 -
 
pravda.if.ua

За клопотанням прокуратури суд наклав арешт на корпоративні права підприємства, одного із найбільших виробників органічних хімічних речовин в Україні, на суму понад 2,3 млрд грн, а також на 35 об’єктів нерухомості цього підприємства.

Про це повідомляють пресслужби Бюро економічної безпеки, Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції та Офісу генпрокурора.

Зазначається, що співробітники БЕБ викрили підприємство яке упродовж 2017-2022 років ухилилося від сплати податків на суму понад 3 млрд грн. 

Також слідство встановило, що службові особи компанії протиправно перерахували на користь юридичної особи, яка підконтрольна російській нафтовій компанії, кошти на суму понад 5 млрд грн. з метою їх легалізації. 

Реклама:

За клопотанням прокурорів Офісу генпрокурора накладено арешт на корпоративні права цього підприємства а також 35 об’єктів нерухомості на загальну суму понад 2,3 млрд грн, а також на 35 об’єктів нерухомості цього підприємства.

Повідомлення Офісу генпрокурора проілюстроване фото головного офісу "Карпатнафтохіму", який раніше належав російському "Лукойлу". Правоохоронці називають компанію одним із найбільших виробників органічних хімічних речовин, підконтрольним російській нафтовій компанії з десятки найбільших у світі.

 
Офіс генпрокурора

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків та відмивання майна, одержаного злочинним шляхом, здійснюють детективи БЕБ за оперативного супроводження Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України. 

Реклама:

Нагадуємо:

У лютому "Лукойл" закрив операцію з продажу свого останнього активу в Україні - заводу "Карпатнафтохім". Після початку великої війни Карпатнафтохім зупинив роботу.

Наразі "Карпатнафтохім" належить нідерландській компанії Karpaty Chemical. Її бенефіціари Ільхам Мамедов та Ігор Щуцький придбали хімічний завод у "Лукойлу" після того, як він потрапив під санкції. 

Засновником та співвласником російської нафтової компанії "Лукойл" є Вагіт Алекперов, який покинув раду директорів та достроково склав повноваження голови компанії через санкції.

У середині квітня Алекперов потрапив до списку санкцій Великої Британії. Forbes Russia оцінює його статки в 10,5 млрд дол.

Реклама: