США надасть ВООЗ 1,8 мільйонів доларів на підтримку охорони здоров’я в Україні

Четвер, 4 серпня 2022, 16:06 -
 
Getty Images

Агентство США з міжнародного розвитку USAID надасть ВООЗ додаткові 1,8 мільйонів доларів для підтримки охорони здоров'я в Україні.

Про це повідомили у ВООЗ агентству Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що ці кошти спрямують на покращення виявлення інфекційних захворювань та посилення епіднагляду з особливим акцентом на найуразливіші групи. Зокрема, людей із особливими потребами, які мешкають у віддалених районах та внутрішньо переміщених осіб.

А також на посилення інформаційних систем охорони здоров'я, що забезпечують регулярний потік даних, та покращення моніторингу доступності послуг.

Реклама:

Рішення про виділення коштів було ухвалено за підсумками зустрічі заступника адміністратора USAID Ізабель Коулман із директором Європейського регіонального бюро ВООЗ доктором Гансом Клюге.

"Здоров'я має бути в центрі гуманітарної допомоги, а також ключовим компонентом відновлення України. Інвестування у здоров'я наразі принесе дивіденди пізніше, коли нарешті настане мир", – наголосив Клюге.

Загалом із початку великої війни USAID надала ВООЗ 15,5 млн дол на критично важливу підтримку охорони здоров'я в Україні.

Реклама:

Нагадуємо:

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) виділяє майже 74 млн доларів додаткової гуманітарної допомоги для підтримки українського народу, який постраждав від війни.

Реклама: