З українських портів вийшли ще три судна з 40 тисячами тонн зерна

Понеділок, 29 серпня 2022, 19:59

З морських портів Одеса та Чорноморськ у понеділок вийшло три судна, якими відправлено 40 тисяч тонн пшениці та кукурудзи.

Про це повідомила пресслужба Адміністрації морських портів України.

Судна рухили до портів Єгипту,  Румунії та Туреччини.

Також у понеділок очікується прибуття до портів Великої Одеси ще трьох балкерів під завантаження  пшениці, соняшника та кукурудзи.

Реклама:

Зазначається, що за вихідні порти Великої Одеси прийняли 13 суден під завантаження 290 тисяч тонн пшениці, кукурудзи та олії, які прямують до портів Лівії, Іспанії, Італії, Ізраїлю, Німеччини, Єгипту та Туреччини. 

Водночас 9 суден з  271 тис. тонн пшениці, олії, ячменю, ріпаку та кукурудзи було відправлено до портів Іспанії, Нідерландів , Єгипту, Туреччини, Франції та Китаю.

Загалом, в рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування, за 29 днів роботи зернового коридору з українських портів вийшло 56 суден, які вивезли понад 1,3 млн тонн агропродукції до 18 країн світу.

Реклама:

Нагадуємо:

У рамках реалізації Ініціативи про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів вийшло 44 судна, які вивезли понад 1 млн тонн агропродукції до 15 країн світу.

ООН очікує великого зростання кількості суден, які експортують українське зерно коридором у Чорному морі, а також вважає мету в 2-5 мільйонів тонн експорту досяжною.

У Стамбулі 22 липня відбулося підписання угоди про розблокування українських портів для вивезення зерна.

Відповідно до неї усі кораблі, які займаються експортом українського збіжжя, захищені буферною зоною в розмірі 10 морських миль (близько 18,5 кілометра).

Реклама: