Гуртові ціни на пальне зросли вперше за 60 днів

Неділя, 28 серпня 2022, 16:37 -
 
gettyimages

За останній тиждень гуртові ціни на пальне відзначилися нетиповими для ринку подіями, а саме зростанням вартості дизпалива та одночасно зниженням на бензин.

Про це повідомляє Enkorr.

"З 19 по 26 серпня гуртова вартість бензину А-95 знизилася на 1,75 грн/л (на 4%), до 41,50 грн/л. Дизельне пальне за тиждень зросло на 2,0 грн/л (на 4,5%) і торгувались в середньому по 46,25 грн/л", – йдеться в повідомленні. 

Інколи на ринку можна було потрапити на бензин А-92, ціна якого в середньому складала 41,25 грн/л, що на 50 коп. дешевше ніж тиждень тому.  

Реклама:

Дизель торгувався в межах 43-49 грн/л, що також свідчить про підвищення на 2-3 грн/л в порівнянні з 19 серпня. Зазначається, що це перше підвищення оптових цін за останні 60 днів.

Підвищення гуртової ціни на дизель пояснюється сезонним збільшенням попиту, а також, побоюванням стосовно можливого пересихання Дністра викликаного засухою в Європі.

Прогнозується, що за умови збереження поточних європейських котирувань ціна на гуртові партії дизпального встановиться у діапазоні 47-49 грн/л. При цьому великих змін на роздрібному ринку експерти поки що не очікують.

Реклама:

Нагадаємо:

Ціни на нафту зросли на 1 долар у п'ятницю, оскільки свіжі дані про економіку США зменшили побоювання рецесії, хоча очікування майбутньої промови голови ФРС США обмежили подальше зростання.

Прибуток американських та азійських НПЗ від переробки нафти на бензин знизився до 8-ми та 18-місячних мінімумів відповідно.

Реклама: