За минулу добу у напрямку українських Дунайських портів пройшла рекордна кількість суден – Мінінфраструктури 

Неділя, 28 серпня 2022, 14:45 -


Інновації в дії
gettyimages

За добу, 27 серпня, у напрямку українських Дунайських портів пройшла рекордна кількість суден загальним обсягом 45 тис. тонн з моменту повномасштабного вторгнення Росії. 

Про це повідомляє пресслужба Міністерства інфраструктури.

Загалом пройшло 11 суден через гирло Бистре суднового ходу р. Дунай – Чорне море 7 суден, а через румунський канал Суліна — 4.

"З березня нам уже вдалось перевезти через Дунайські порти понад 4 млн тонн зерна — на даний момент це більше, ніж усіма іншими видами транспорту. Динаміка збільшення — суттєва. Якщо в березні наші порти обробляли на експорт тільки 16,5 тис. тонн агропродукції, то вже в липні показник склав майже 1,4 млн тонн", – зазначив Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він додав, що за умови системних інвестицій та виконання програми з модернізації портів на Дунаї можливо збільшити їхню потужність до 25 млн тонн вантажів на рік. 

На початку липня гирло Бистре суднового ходу р. Дунай — Чорне море стало доступне для проходу суден, які перевозять агропродукцію. Це відбулося завдяки звільненню Збройними Силами України острова Зміїний.

Нагадаємо:

Понад 130 суден, завантажені українським зерном, очікують на прохід на вході до румунського каналу Суліна.

Після звільнення українськими військовими острова Зміїний на Одещині від окупантів відновлено судноплавство каналом "Дунай-Чорне море".