КРАІЛ не виявила підстав, щоб відібрати ліцензію 1xBet

Неділя, 28 серпня 2022, 11:52 -
 
gettyimages

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) не виявила підстав для анулювання ліцензії ТОВ "Твоя беттінгова компанія" (ТБК) на роботу букмекера 1xBet, якому приписують російських власників.

Про це повідомляє пресслужба КРАІЛ у Facebook.

У повідомленні зазначається, що КРАІЛ ініціювала проведення перевірки достовірності відомостей у документах, поданих ТОВ "ТБК" для отримання ліцензій.

Також було направлено відповідні запити до Служби безпеки України, Бюро економічної безпеки України, Державної служби фінансового моніторингу України, а також Подільської окружної прокуратури міста Києва, що здійснює процесуальне керівництво у відповідному кримінальному провадженні за участю ТОВ "ТБК".

Реклама:

"Станом на сьогодні КРАІЛ не отримала жодного підтверджуючого документу від компетентних органів державної влади щодо наявності зв'язків ТОВ "ТБК" та власників бренду "1XBET" з державою-агресором", – зазначають у Комісії.

Відповідно, анулювання ліцензій за відсутності належного підтвердження буде порушенням законодавства з боку КРАІЛ.

У законодавстві про азартні ігри є виключний перелік підстав для прийняття рішення про анулювання ліцензії, серед яких — документальне підтвердження встановлення факту контролю за діяльністю ліцензіата з боку держави, що здійснює збройну агресію проти України.

Реклама:

Отже, документальне підтвердження наявності контролю з боку РФ за діяльністю ТОВ "ТБК" стане підставою для невідкладного прийняття Комісією рішення про анулювання ліцензій.

Натомість Бюро економічної безпеки повідомило, що БЕБ направлено до КРАІЛ запит про отримання копії ліцензійних справ декількох компаній. Водночас службові особи КРАІЛу, повідомили про неможливість надання копій запитуваних документів посилаючись на заборони, встановлені відповідною Постановою КМУ.

Нагадаємо:

Бюро економічної безпеки перевіряє діяльність компаній у сфері азартних ігор, передусім повʼязаних з Росією, та підстави для видачі їм ліцензій.

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала ліцензії на провадження букмекерської діяльності та на організацію азартних ігор в казино компанії "Твоя беттінгова компанія"

Реклама: