БЕБ перевіряє гральний бізнес, повʼязаний з РФ

Понеділок, 11 липня 2022, 19:57 -

Бюро економічної безпеки перевіряє діяльність компаній у сфері азартних ігор, передусім повʼязаних з Росією, та підстави для видачі їм ліцензій.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ з посиланням на директора Бюро Вадима Мельника.

Зокрема Бюро аналізує достовірність даних у документах, на підставі яких видавалися ліцензії операторам грального бізнесу. Для цього БЕБ направив до Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) запит про отримання копії ліцензійних справ декількох компаній. 

Проте, кажуть в Бюро, КРАІЛ відмовився їх надавати з огляду на заборони, встановлені постановою уряду. Відтак вирішується питання отримання копій ліцензійних справ згідно Кримінального процесуального кодексу.

Реклама:

Після аналізу матеріалів, якщо Бюро економбезпеки встановить факти подання до КРАІЛ недостовірних даних для отримання ліцензій, буде ініційовано питання щодо позбавлення компаній таких ліцензій.

Нагадуємо:

Вже після початку повномасштабної війни РФ проти України Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей видала ліцензії на провадження букмекерської діяльності та на організацію азартних ігор в казино компанії "Твоя беттінгова компанія". 

Реклама:

Компанія планує вести діяльність під брендом "1XBET", видана у 2015 році за заявою компанії "1ІксКорп Ен.Ві". Власником реєстрації вказана кіпрська "Навасард Лтд" трьох росіян – Романа Семіохіна, Сергєя Каршкова і Дмітрія Казоріна, які отримали "золоті паспорти" на Кіпрі і живуть у цій країні. 

Реклама: