"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Понад 40% українських переселенців у Британії вже знайшли роботу 

Неділя, 28 серпня 2022, 10:00 -
 
gettyimages

Серед українських переселенців, які приїхали до Великої Британії після повномасштабного вторгнення Росії, понад 40% вже знайшли роботу.

Про це свідчать дані Бюро національної статистики (ONS).

Згідно з даними опитування частина громадян України, що працюють у Великій Британії, зросла до 42% з 9% у квітні, а частка тих, хто має банківський рахунок – до 93% з 43% у квітні. Близько 37% респондентів сказали, що їм достатньо грошей, щоб утримувати себе протягом наступних трьох місяців.

Майже половина (47%) респондентів заявили, що залишаться у Великій Британії щонайменше на рік, а 28% мають намір залишитися щонайменше на три роки.

Реклама:

Серед тих українців, які отримали кваліфікацію за межами Великої Британії, 43% зазначили, що британські роботодавці загалом не визнавали їхню кваліфікацію, коли вони подавали заявку на роботу.

Майже половина (47%) респондентів сказали, що вони стикалися з деякими перешкодами для того, щоб отримати роботу у Великобританії. Найпоширенішими було знання англійської мови, яке не відповідало вимогам до роботи (58%), кваліфікація, яка не визнавалася чи не була дійсною у Великобританії (33%), або респонденти не знайшли роботу, яка б відповідала їхнім навичкам (24%). 

Нагадаємо:

Реклама:

Британія підвищить граничні ціни на електроенергію до 80%, через що рахунки домогосподарств зростуть в середньому до 3549 фунтів стерлінгів (4188 доларів США) з жовтня.

Міністри інфраструктури України та Великої Британії в четвер підписали Спільний план дій щодо допомоги у відновленні української транспортної мережі, в межах якого Лондон пропонує кошти, інженерну експертизу та транспортні засоби.

Реклама: