У Британії ціни на електроенергію для населення підвищать на 80%

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:52 -
 
Karol Serewis/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Британія підвищить граничні ціни на електроенергію до 80%, через що рахунки домогосподарств зростуть в середньому до 3549 фунтів стерлінгів (4188 доларів США) з жовтня.

Про це заявив регулятор Ofgem, передає Reuters.

У компанії назвали цю ситуацію кризою, яка потребує негайного та рішучого подоління урядом.

Гендиректор Ofgem Джонатан Брірлі сказав, що підвищення матиме значний вплив на домогосподарства по всій Британії. Крім цього, ймовірно у січні відбудеться ще одне підвищення, що відображатиме значний ціновий тиск на енергетичних ринках.

Реклама:

Він сказав, що наступний прем'єр-міністр Великобританії - або Ліз Трасс, або Ріші Сунак - повинен вжити негайних заходів, коли вступить на посаду наступного місяця, щоб подолати наслідки підвищення цін, яке очікується в жовтні та наступному році

"Відповідь повинна відповідати масштабу кризи, яка перед нами", – сказав Брірлі.

Reuters пише, що у той час як європейські уряди прагнули заощадити газ, збільшити обсяги зберігання та скоротити рахунки, британський уряд був паралізований гонкою за заміну Бориса Джонсона на посаді прем’єр-міністра.

Реклама:

Кандидати на посаду сперечались, на рахунок вирішення ситуації. Їхні пропозиції, які передбачають призупинення сплати екологічних зборів або зниження податку з продажів, були відкинуті аналітиками як недостатні, щоб запобігти безпрецедентному удару по сімейних бюджетах.

Міністр фінансів Надхім Захаві заявив, що працює над планом підготовки наступного уряду, хоча визнав, що нове обмеження цін спричинить стрес і занепокоєння для мільйонів.

Ofgem повідомила, що не дає прогнозів на січень, коли набуде чинності нове обмеження, оскільки ринок залишається надто нестабільним, але заявила, що ринок газу взимку означає, що ціни можуть стати "значно гіршими" до 2023 року.

Новий середній рахунок за електроенергію та газ для 24 мільйонів домогосподарств означає, що рахунки за електроенергію зростуть майже втричі порівняно з жовтнем минулого року, коли вони становили в середньому 1277 фунтів стерлінгів, що є основним фактором зростання інфляції до 40-річного максимуму.

Нагадуємо:

Інфляція у Великій Британії досягне 18,6% у січні 2023 року через підвищення цін на газ, та досягне рекордних показників з 1979 року.

Реклама: