Укрзалізниця побудувала дві ділянки маршруту на кордоні з Румунією

Субота, 27 серпня 2022, 16:40 -

 
gettyimages

Україна відкрила дві нові ділянки залізничного сполучення на кордоні з Румунією.

Про це повідомляє голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

За два місяці працівниками укрзалізниці було збудовані дві ділянки:  Рахів — Берлебаш — держкордон та Тересва — держкордон довжиною 19,3 і 1,1 км відповідно. 

Реклама:

"Ці дві дільниці у майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією — нашому найбільш завантаженому напрямку. Їх відкриття дозволить відправляти на ньому додаткові 6 пар вантажних поїздів щодня. Це додаткові 3,5 млн тонн вантажів на рік", – зазначив Камишін.

Побудовані нові колійні напрямки створюють перспективу для розвитку пасажирських напрямків міжрегіонального сполучення між Ужгородом та Івано-Франківськом і Чернівцями, а також міжнародних маршрутів між українськими та румунськими містами, як зі сторони Ужгорода, так і зі сторони Івано-Франківська та Чернівців.

Відкриття міжнародного сполучення стане можливе тільки після того, як зі сторони Румунії відремонтують свою частину маршруту. 

Реклама:

До того часу по цій дільниці буде ходити приміський дизель-поїзд №6441/6442 Коломия — Рахів — Коломия, маршрут якого вже продовжено до станції Ділове, що на кордоні з Румунією.

Нагадаємо:

АТ "Укрзалізниця" планує збудувати та відремонтувати до кінця року рекордну кількість інфраструктури –  149,3 км залізничних колій. 

УЗ 23 серпня запустила два модернізовані пасажирських потяги: на маршруті Київ-Рівне-Луцьк почав курсування модернізований електропотяг Skoda, а на маршруті Київ-Біла Церква запущено приміський електропотяг, оновлений в межах проєкту Kyiv City Express. 

Реклама: