Французька TotalEnergies відкинула звинувачення у постачанні пального для російської армії

П'ятниця, 26 серпня 2022, 12:59 -

Французький енергетичний гігант TotalEnergies відкинув звинувачення французької газети Le Monde у постачанні пального для армії Росії.

Про це йдеться у заяві TotalEnergies 26 серпня.

"Ні, TotalEnergies не виробляє гас для російської армії", - з таким підзаголовком вийшла позиція французької компанії.

У компанії кажуть, що 25 серпня звернулись до російського "Новатека" з проханням надати інформацію про те, що відбувається з газовими конденсатами, видобутими на Термокарстовому родовищі в Росії, "щоб пролити світло на дискусію, ініційовану французькою щоденною газетою Le Monde".

Реклама:

"Весь нестабільний конденсат, який виробляють наші дочірні та спільні підприємства, в тому числі "Тернефтегаз", надходить на наш Пуровський конденсатопереробний завод. Пуровський завод також стабілізує конденсат інших російських виробників, частка яких у завантаженні заводу не перевищує 20%.

Весь стабільний конденсат, вироблений на заводі із сировини, що надходить від ДП "НОВАТЕК", у тому числі "Тернефтегаз", надходить на Усть-Лузький переробний комплекс у Ленінградській області. 

У номенклатуру продукції, яка отримується під час перероблення на комбінаті в Усть-Лузі, входить авіаційне паливо (Джет А-1), що експортується виключно за межі Росії та навіть не має сертифікату для продажу всередині країни", - публікує TotalEnergies відповідь "Новатека" на запит.

Реклама:

"Тому публікації в ЗМІ та заклики розслідувати діяльність TotalEnergies у наших спільних підприємствах не мають жодного фактичного підґрунтя", - резюмували в компанії.

Нагадаємо:

У розслідуванні Le Monde йдеться, що французький нафтовий гігант TotalEnergies має частку в 49% у підприємстві (ще 51% - у російського "Новатека"), яке постачає газовий конденсат для виробництва авіапалива, котре, ймовірно, використовувалося російськими винищувачами в Україні.

Зазначається, що французький нафтовий гігант TotalEnergies, на відміну від західних конкурентів, продовжує дійяльність у РФ.

"Компанія отримує дохід від продажу газового конденсату, який після перетворення на гас заправляє російські літаки, що бомблять Україну.

Нафтовий гігант разом із місцевим партнером - "Новатек" - керує родовищем, з якого видобувають газовий конденсат, який після перетворення на гас використовується для заправки російських бойових літаків, які беруть участь у війні в Україні", - написала газета.

Економычна правда

Реклама: