Китайська Chery відмовилася від ідеї випуску авто на майданчику російського УАЗу – ЗМІ

П'ятниця, 26 серпня 2022, 10:59 -


Інновації в дії

Китайський автоконцерн Chery передумав випускати автомобілі на майданчику Ульянівського автозаводу (УАЗ) в РФ через санкції.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на джерела, знайомі з планами компанії.

Зазначається, що Chery має проект з локалізації з "Соллерс авто" (до групи входить УАЗ). У червні УАЗ потрапив до списку санкцій ЄС.

За словами одного із співрозмовників газети, Chery може розглянути локалізацію на іншому майданчику "Соллерс авто".

Інший співрозмовник сказав, що Chery розглядає різні варіанти, у тому числі й без участі "Соллерса". За його словами, китайський концерн може зайняти майданчик одного із західних автовиробників у разі його відходу. Про якого виробника йдеться, невідомо.

Як зазначило джерело газети, локальна продукція Chery на російському ринку, найімовірніше, буде представлена ​​не під основним брендом. Китайський концерн також має суббренди Exeed, Omoda і Jetour. Останні два поки не продаються у Росії.

У липні частка китайських автомобілів на російському ринку перевищила 24% - марка Chery користувалася найбільшою популярністю у росіян (було куплено 2577 таких машин).

За словами учасників ринку, через скорочення постачання європейських брендів китайські виробники залишилися майже поза конкуренцією.

Економічна правда