США видобуватимуть рекордну кількість нафти вже з наступного року

Понеділок, 22 серпня 2022, 10:31 -
 
Brook Mitchell/Getty Images

Починаючи з 2023 року Сполучені Штати вироблятимуть рекордну кількість нафти.

Про це заявила міністерка енергетики США Дженніфер Ґренголм в інтервʼю Fox News Sunday, передає "Голос Америки".

"Йдеться про попит та задоволення. Коли Росія вторглась в Україну, глобальні ринки втратили мільйони барелів. Оскільки нафтою торгують глобально, ми повинні компенсувати цю втрачену кількість палива", – сказала вона.

За словами Ґренголм, США вироблятимуть до 2023 року 12,7 млн барелів нафти на день. Наразі країна видобуває 12 млн барелів на день. 

Реклама:

Вона додала, що рішення президента Байдена виділяти мільйон барелів на день зі Стратегічного нафтового резервного фонду та його заклики до нафтового сектора збільшити виробництво є ключовими для зниження цін на пальне.

Також про необхідність нарощення обсягів виробництва та переходу до чистих джерел енергії міністерка розповіла в інтервʼю "Голосу Америки".

"На жаль, ви бачите, як ціни на паливо у Європі надзвичайно злетіли вгору. Очевидно, що через вторгнення, Росія недоекспортувала мільйони барелів нафти, на додаток до природного газу. Тому ціни в усьому світі зросли. Тепер наш президент та інші закликали збільшити видобуток прямо зараз, щоб ми могли знизити ціни на бензин для споживачів. І президент безумовно стурбований тим, як це вплине на реальних людей, на інфляцію тощо. Але врешті-решт ми повинні перейти до чистої енергії", – заявила Ґренголм.

Реклама:

Вона нагадала про законопроєкт, який Джо Байден підписав напередодні.

"Це найбільший законопроект, який ми коли-небудь ухвалювали в Сполучених Штатах щодо боротьби зі зміною клімату. Тому це дуже важливо для нашої енергетичної безпеки. І я знаю, що наші європейські союзники намагаються зробити те саме", – додала міністерка.

Вона додала, що США та Європа єдині у розумінні того, що вони повинні цілком відмовитись від російського палива.

Нагадуємо:

Ціни на нафту впали в понеділок після трьох днів зростання, оскільки інвестори стурбовані, що агресивне підвищення процентних ставок у США послабить світову економіку та знизить попит на паливо. Зміцнення долара також посилило тиск на ринок.

Реклама: