Газ надходитиме з 20 свердловин: на заході України запустили нову компресорну станцію

Вівторок, 2 серпня 2022, 18:16 -


Інновації в дії
нафтогаз україни

"Укргазвидобування" запустило в роботу нову дотискаючу компресорну станцію, яка допоможе видобувати більше газу.

Про це повідомляє пресслужба "Нафтогазу".

У компанії розповіли, що нова станція допоможе видобувати більше газу, забезпечити надійну роботу всього комплексу для безперебійного постачання палива в опалювальний сезон для українців, а також покращити якість блакитного палива.

Голови правління компанії Юрій Вітренко розповів, замість цієї ДКС раніше використовувалась станція, побудована ще за радянських часів. Вона була неефективною та ненадійною. 

Для будівництва нової станції використовували новітнє обладнання з високим ступенем автоматизації. Воно не лише енергоефективне, але й також дасть змогу зменшити вплив на довкілля внаслідок зменшення обсягів викидів, зазначили в "Нафтогазі".

Нова ДКС здатна готувати для передачі у газотранспортну систему 16,5% газу, який видобуває Укргазвидобування на заході України. Очистка газу на станції відбуватиметься відповідно до міжнародних стандартів, закріплених у новому Кодексі газотранспортної системи України.

"Газ на ДКС надходитиме із понад двох десятків свердловин. Робота нової станції дасть змогу отримувати додатковий газ за рахунок мінімізації технологічних втрат", – додали в компанії.