Половина авіадиспетчерів РФ перебувають у простої 

Четвер, 18 серпня 2022, 10:30 -

Близько половини авіадиспетчерів, які працюють у Росії, перебувають у частковому простої, - мова йде про 15 тисяч фахівців.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на лист до генпрокуратури РФ Федеральної профспілки авіадиспетчерів.

У листі ФПАД просить перевірити підвідомчу міністерству транспорту "Держкорпорацію з повітряного руху". На думку профспілки компанія скорочує персонал та запроваджує простій чи неповний робочий час для економії фонду оплати праці. 

Однак у генпрокуратурі порушень та підстав для перевірки поки не бачать. Таку ж відповідь ФПАД раніше надали у ФСБ.

Реклама:

За інформацією профспілки, "Держкорпорація з організації повітряного руху" зазнає труднощів з початку пандемії коронавірусу, коли вона втратила до 60 відсотків доходів через зниження авіаперевезень.

Наступним ударом для галузі стало повномасштабне вторгнення Росії в Україну та закриття російського неба для літаків західних країн. Через це доходи від обслуговування російських перевізників покривають не більше шостої частини витрат, заявляла профспілка авіадиспетчерів у травні.

Нагадуємо:

Реклама:

Група "Волга-Днепр" - найбільша вантажна авіагрупа Росії - скоротить у авіакомпаніях AirBridgeCargo і "Атран", що належать їй, понад 200 пілотів, що літали на "боїнгах".



Реклама: