Маск пожартував, що купує "Манчестер Юнайтед"

Середа, 17 серпня 2022, 09:00 -


Інновації в дії

Найбагатша людина світу, гендиректор Tesla Ілон Маск написав у себе в Twitter, що купує футбольний клуб "Манчестер Юнайтед", але пізніше уточнив, що це жарт.

Про це Маск написав у Twitter.

"Ще я купую "Манчестер Юнайтед", ласкаво просимо", - написав мільярдер.

Одразу після цього він повідомив, що підтримує ліву половину Республіканської партії та праву половину демократів.

Через чотири години Маск написав, що пожартував, коли писав про купівлю "МЮ".

"Ні, це давній жарт у Twitter. Я не купую жодних спортивних команд", - відповів він на запитання користувача, чи серйозно Маск думає про придбання клубу.

Деякі вболівальники "Манчестер Юнайтед", незадоволені процесами в клубі останнім часом, раніше закликали Маска в Twitter розглянути можливість придбання клубу.

Reuters пише, що Маск і раніше писав твіти такого типу, щоправда, інколи було важко зрозуміти, чи жартує він.

"Далі я купую Coca-Cola, щоб повернути туди кокаїн", - написав Маск у Twitter 27 квітня, через два дні після того, як правління Twitter прийняло пропозицію купити компанію.

У 2018 році він написав у Twitter, що "забезпечено фінансування" для угоди на 72 мільярди доларів щодо приватної власності Tesla, "але не просувався далі з цією пропозицією".

Маск і Tesla заплатили по 20 мільйонів доларів цивільного штрафу, і Маск пішов з посади голови Tesla після претензій Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC) про те, що Маск обманював інвесторів.

"Маск має послужний список використання Twitter, щоб жартувати та тролити ЗМІ, які уважно стежать за його твітами", - пише також Bloomberg.

Останні твіти, хоча Маск зазначив, що вони були жартом і були зроблені, коли американські ринки були закриті, потенційно також можуть привернути увагу регуляторів, враховуючи, що цінні папери "МЮ" котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі, додає агентство.

За даними Forbes, "Манчестер Юнайтед" оцінюється в 4,6 млрд доларів.

"Манчестер Юнайтед" є одним із найвідоміших клубів у світовому футболі, але зараз переживає кризу. На тлі цього вболівальники закликають власників клубу, американську родини Глейзерів, продати клуб.

"Манчестер Юнайтед" виграв свій останній титул чемпіона Прем'єр-ліги під керівництвом легендарного тренера Алекса Фергюсона ще в сезоні 2012-13, і відтоді поступається принциповому супернику -  "Манчестер Сіті", який виграв чотири з останніх п'яти чемпіонатів.

Економічна правда