У Британії через нестачу робітників на полях гниють продукти на 60 мільйонів фунтів

Понеділок, 15 серпня 2022, 18:47 -


Інновації в дії

Свіжі продукти на десятки мільйонів фунтів стерлінгів залишаються гнити на полях Великої Британії, оскільки фермери не можуть залучити достатньо працівників для збору врожаю, тоді як криза вартості життя загострюється,

Про це пише Bloomberg.

Опитування Національної спілки фермерів серед майже 200 виробників показало, що у першій половині року через брак робочої сили було втрачено фруктів та овочів на близько 22 млн фунтів (27 млн доларів). 

"Оскільки опитування становить третину сектору садівництва, загальна цифра, ймовірно, перевищила 60 млн фунтів (73,6 млн дол), тоді як ціни на продукти у магазинах зростають майже рекордними темпами", - зазначає агентство.

При цьому, близько 40% респондентів заявили, що зазнали втрат урожаю через брак робітників, і виробники очікують, що наступного року виробництво впаде ще на 4,4%.

У той час, як у багатьох сферах економіки не вистачає персоналу, сільськогосподарській галузі часто особливо важко залучити працівників, оскільки робота є сезонною і може передбачати довгі години фізичної праці за відносно низьку оплату, пише Bloomberg.

Brexit також ускладнив набір персоналу з ЄС.

Торік через брак персоналу на мʼясокомбінатах тисячі свиней було забито на британських фермах.

Їжу доводиться викидати і тому, що у Великій Британії зафіксовано найпосушливіший липень з 1935 року, що ще більше скорочує виробництво.

Національна спілка фермерів закликала британський уряд розширити програму сезонних працівників, щоб запобігти втраті врожаю та підтримати інвестиції в сектор.

Економічна правда