Ціни на нафту прискорили зниження на тлі даних про економіку Китаю

Понеділок, 15 серпня 2022, 16:00 -

Ціни на нафту у понеділок впали на більш ніж 4 долари за барель  на побоюваннях уповільнення зростання китайської економіки - невтішні економічні дані Китаю поновили занепокоєння глобальною рецесією.

Про це пише Reuters.

Ф'ючерси на нафту Brent впали на 4,75 долара, або 4,84%, до 93,40 долара за барель до 12:01 GMT після падіння на 1,5% у п'ятницю.

Американська нафта West Texas Intermediate впала на 4,52 долара, або 4,91%, до 87,57 долара після падіння на 2,4% на попередній сесії.

Реклама:

Причиною падіння в понеділок стали слабкі дані щодо китайської економіки.

Центральний банк Китаю, найбільшого в світі імпортера сирої нафти, знизив кредитні ставки, щоб відновити попит, оскільки дані показали, що економіка неочікувано сповільнилася в липні.

Так, зростання роздрібних продажів і обсягів промислового виробництва в Китаї в липні виявилося слабшим за прогнози аналітиків.

Реклама:

Обсяг роздрібного продажу збільшився на 2,7% у річному вираженні замість очікуваних 5%, а темпи зростання промислового виробництва в Китаї минулого місяця сповільнилися до 3,8% порівняно з 3,9% у червні, хоча консенсус-прогноз аналітиків для цього показника передбачало зростання на 4,6%.

Економічна правда

Реклама: