Держбюджет-2023 буде надзвичайно жорсткий – міністр фінансів

Понеділок, 15 серпня 2022, 10:15 -

У Міністерстві фінансів України вже планують проєкт закону про держбюджет на 2023 рік і він буде надзвичайно жорсткий.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

"Бюджет буде надзвичайно жорсткий. Це бюджет можливостей в умовах війни. Але при цьому є надія, що ми зможемо його профінансувати. Ключове завдання – знаходження коштів, в тому числі за допомогою наших партнерів-країн, щоб профінансувати дефіцит бюджету", - розповів Марченко.

За його словами, всі видатки бюджету будуть переглянуті та оптимізовані. За словами міністра, з одного боку держбюджет на 2023 рік буде надзвичайно складний, адже його макропоказники важко об'єктивно оцінити.

Реклама:

Марченк додав, що водночас бюджет буде достатньо простим, тому що потрібно буде профінансувати тільки пенсії пенсіонерам, зарплати медикам, освітянам, соціальний захист громадян, виплати внутрішньо переміщеним особам і виділити кошти на військову кампанію та армію.

При цьому глава Мінфіну не назвав курс гривні, який буде закладено у бюджеті на наступний рік.

"Я не хочу створювати очікування. Але там цифри не катастрофічні. Є сподівання, що більш-менш всі баланси будуть збережені", - сказав він.

Реклама:

Нагадаємо:

Пріоритетами державного бюджету на 2023 рік є збереження макрофінансової стабільності, фінансування ЗСУ та підтримка людей.

Уряд почав роботу над бюджетом країни на 2023 рік – в межах бюджету також створять Фонд оперативного відновлення, куди міжнародні донори зможуть спрямовувати кошти.

Економічна правда

Реклама: