"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Німеччина заповнила свої газові сховища на 75%

Неділя, 14 серпня 2022, 10:00 -

 
Gettyimages

Газосховища Німеччини вже заповнені на 75,43%, внаслідок закачування палива швидше, ніж передбачалося.

Про це повідомляє DW.

Відповідно до регламенту ЄС, німецькі сховища мають бути заповнені не менш як на 85% до 1 жовтня і на 95% – до 1 листопада. Проте збереження теперішніх темпів дозволить досягти поставлених цілей раніше. 

Реклама:

Як зазначає асоціація німецьких операторів систем зберігання газу та водню INES, прискорення темпів заповнення сховищ відбулося через зниження споживання блакитного палива влітку та нарощування обсягів його імпорту з Північно-Західної Європи. 

За регламентом ЄС про зберігання газу, який ухвалили в травні цього року, позначка у 75% заповнення сховищ мала бути досягнута до 1 вересня. 

Після повномасштабного вторгнення Росія, намагаючись шантажувати ФРН, скоротила прокачування свого газу на 20% трубопроводом "Північний потік-1". Це стало причиною зниження домогосподарствами Німеччини обсягів використання газу. 

Реклама:

Як зазначається, з 1 серпня ЄС заявив про перехід на режим заощадження газу. За ним передбачено, що країни ЄС добровільно скоротять використання блакитного палива на 15% до 2023 року у порівнянні з середнім показником споживання за останні 5 років. 

Нагадаємо:

Європейський союз планує збільшити поставки газу з Нігерії, готуючись  до можливих скорочень постачання із Росії.

Євросоюз розробив план термінових заходів для всієї економіки, зокрема зниження температури опалення та кондиціонерів, щоб підготуватися до можливого припинення поставок газу Росією.

Реклама: