Прокуратура передала в АРМА майно та активи депутата IV-VIII скликань на 600 мільйонів

Субота, 13 серпня 2022, 14:13 -

За клопотанням прокурорів Київської міської прокуратури було арештовано та передано в управління АРМА майно та активи колишнього народного депутата на суму понад 600 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними джерел УП, йдеться про соратника Віктора Януковича та колишнього народного депутата від "Партії регіонів" Дмитра Святаша.

Реклама:

"За даними слідства, фігурант, попри те, що перебував у статусі народного депутата, здійснював фактичне керування одним з найбільших в Україні підприємств з продажу транспортних засобів. У змові з топ-менеджментом пов’язаних з ним компаній за його вказівкою було незаконно відчужено понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративні права трьох товариств, що перебували в заставі банку, з метою подальшої легалізації цього майна", – йдеться в повідомленні. 

Колишньому народному депутату повідомили про підозру у шахрайстві, підробленні і використанні підроблених документів, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом. Сам обвинувачений наразі переховується в Росії та перебуває у розшуку.

Також повідомляється, що на об’єкти нерухомості та активи, які перебувають під контролем підозрюваного, вартістю понад 600 млн грн накладено арешт.

Реклама:

Також читайте: Місце, куди потрапляють арештовані мільярдні активи росіян. Хто очолить АРМА?

Нагадаємо:

Станом на 22 липня в управлінні АРМА перебуває понад 926 мільйонів у гривневому еквіваленті, зокрема 847 млн грн, 622 тис дол США та 1,9 млн євро.

Реклама: