Для переселенців планують збудувати житло у 16 областях України – по 2 тисячі квартир у кожному регіоні

Субота, 13 серпня 2022, 10:58 -
 
фото з каналу тимошенка

Заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко обговорив з Повноважним Послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне участь Фінляндії у відбудові Чернігівщини.

Про це він повідомив у своєму Telegram.

"Фінляндія щиро прагне допомогти Чернігівщині, над цим працює і Уряд, і приватні компанії. Ми готові надати партнерам всю необхідну інформацію по об’єктах, які потребують відбудови. В першу чергу це житлові будинки, школи, лікарні та комунальні мережі", – зазначив Тимошенко.

Загалом на Чернігівщині швидкого відновлення потребує понад 4 479 житлових об’єктів – це 1 029 багатоповерхівок та 3 231 приватний будинок.

Реклама:

Тож був представлений план будівництва житла для переселенців, за яким передбачається зведення житлових будинків протягом 5-6 місяців у 16 областях України – по 2 тисячі квартир у кожному регіоні. Вартість одного квадратного метра з усіма меблями та устаткуванням складатиме приблизно 700-800 доларів. 

Заступник керівника ОП додав, що після деокупації територій та відбудови житлового фонду люди зможуть повернутися до своїх домівок, а ці квартири будуть передані військовим, медикам, працівникам поліції.

Також читайте: Сотні мільярдів доларів на відбудову через одну установу. Що таке банк розвитку України і навіщо він?

Реклама:

Нагадаємо: 

Кабінет міністрів затвердив єдину форму, що фіксуватиме завдані російськими окупантами збитки житлу українців – подані раніше довідки будуть оцифровані.

Реклама: