Китай буде збільшувати використання нацвалют у торгівлі з РФ

П'ятниця, 12 серпня 2022, 18:47 -
 
getty images

Китай продовжить збільшувати розрахунки у національних валютах у торгівлі з Росією.

Про це в інтерв'ю російському пропагандистському виданню "РИА Новости" заявив посол Китаю в Росії Чжан Ханьхуей.

"В даний час санкції, введені США та іншими західними країнами щодо Росії, викликали певні перешкоди у діловому співробітництві між Росією та Китаєм. Компетентним органам двох країн необхідно оптимізувати координацію та взаємодію, щоб вирішити всі труднощі, пов'язані з розрахунками у двосторонній торгівлі.

Китай продовжить збільшувати розрахунки в національних валютах у торгівлі з Росією. Китай готовий повною мірою задіяти відповідну фінансову інфраструктуру та фінансові інститути, щоб забезпечити стабільний розвиток двосторонньої торгівлі", - сказав посол.

Реклама:

За його словами, Китай та Росія вже протягом багатьох років користуються національною валютою у двосторонній торгівлі.

Посол заявив, що частка юаня у двосторонніх торгових розрахунках між Китаєм та Росією збільшилася з 3,1% у 2014 році до 17,9% у 2021 році.

"Роль нацвалюти як платіжного засобу поступово зміцнюється, знижуючи валютні ризики підприємств та економлячи витрати на обмінний курс", - сказав він.

Реклама:

Нагадаємо:

Росія отримала 24 мільярди доларів від продажу енергоресурсів Китаю та Індії за три місяці від початку повномасштабної війни в Україні.

Індійські компанії все частіше використовують азійські валюти для оплати імпорту російського вугілля, уникаючи долара США та знижуючи ризик порушення західних санкцій проти РФ.

Індійські металургійні та цементні компанії купували російське вугілля за дирхами ОАЕ, гонконгські долари, юані та євро протягом останніх тижнів.

Економічна правда

Реклама: