"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Російський Нацдепозитарій судиться з ЄС через санкції

П'ятниця, 12 серпня 2022, 13:58 -
 
getty images

Російський Національний розрахунковий депозитарій у суді Євросоюзу просить скасувати своє включення до списків санкцій.

Про це повідомляє російський Forbes з посиланням на заяву НРД.

У російській структурі вважають, що санкції були накладені "неправомірно та необґрунтовано".

НРД — найбільший депозитарій цінних паперів у Росії за ринковою вартістю, він відіграє суттєву роль у функціонуванні фінансової системи країни та її зв'язку з міжнародною фінансовою системою. Московській біржі належить 99% депозитарію.

Реклама:

Зазначається, що раніше голова наглядової ради Мосбіржі Сергєй Швецов заявляа, що біржа та НРД підготують колективний позов у зв'язку з обмеженнями на роботу європейської розрахунково-клірингової інфраструктури з НРД.  Він вважає, що суд може звільнити активи третіх осіб, які на депозитарному обліку НРД заморожені рішенням Euroclear, адже вони не належать депозитарію.

Нагадуємо:

Російський Національний розрахунковий депозитарій назвав надзвичайною ситуацію, в який він опинився після запровадження Євросоюзом блокуючих санкцій на установу.

Реклама:

Санкції з боку ЄС означають, що всі рахунки російського депозитарію в євро будуть заблоковані. Громадянам ЄС забороняється здійснювати угоди з установою, а будь-яким європейським банкам та іншим суб'єктам заборонено вступати з російським депозитарієм у будь-які правовідносини.

Реклама: