"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Ірландії повідомляють про можливі відключення енергопостачання: причини

Середа, 10 серпня 2022, 16:17 -

Електромережа Ірландії другий день поспіль попереджає про ймовірне обмежене постачання електроенергії на тлі зростання занепокоєння щодо нестачі електроенергії цієї зими.

Про це повідомляє Bloomberg, з посиланням на EirGrid. 

Оператор повідомляє про високу ймовірність збоїв постачання електроенергії, аргументуючи це слабким вітром, обмеженим імпортом та збоями на  електростанціях. Однак рівень тривоги не означає негайну зупинку постачання, це сигнал для генераторів увімкнутись, якщо вони можуть.

Станом на 2020 рік імпорт Ірландії складав близько 70% енергії, при цьому вона найменше залежала від прямих поставок з Росії. Три чверті природного газу в державу імпортується з Великобританії. Відновлювані джерела енергії, такі як  вітрова, сонячна та гідроенергія, забезпечили 20% електроенергії в Ірландії в липні цього року.

Реклама:

Ситуація ускладнюється й тим, що в Ірландії розташована велика кількість  транснаціональних компаній та центрів обробки даних, які є великими споживачами енергії. За даними Ірландського інвестиційного агентства, яке підтримує понад 1700 транснаціональних компаній в Ірландії, ситуація з доступом електроенергії викликає занепокоєння у великих компаній. 

Нагадаємо: 

Взимку Британія планує організовано відключати електроенергію для промисловості та домогосподарств, якщо холодна погода збігатиметься з нестачею газу.

Реклама:

Енергетична криза в Європі посилюється з кожним днем - промисловість наближається до критичної точки, а деякі енергоємні підприємства тимчасово закривають виробництво через занадто дороге утримання.

Реклама: