РФ досі відмовляється відновити використання турбіни для "Північного потоку-1"

Понеділок, 1 серпня 2022, 18:47 -

РФ і досі відмовляється відновити використання газової турбіни, яку Німеччина та Канада погодилися передати їй попри санкції, для поновлення постачання газу трубопроводом Nord Stream 1 у нормальних обсягах.

Про це заявив представник федерального уряду ФРН Вольфганг Бюхнер на брифінгу, передає "Укрінформ".

"Фактом є те, що турбіну вже можна було б використовувати. І таким чином усунути уже знайомий привід не постачати стільки (газу), скільки можна було б постачати, з політичних причин", - підкреслив Бюхнер.

Siemens Energy, за його словами, може в будь-який момент передати турбіну російській стороні, але "цей процес не просувається далі з різних причин, і вони є політичними".

Реклама:

При цьому, німецька сторона не повідомляє про точне місцезнаходження турбіни, пояснюючи це безпековим аспектом.

Нагадаємо:

Німецька компанія Siemens Energy заявила, що турбіна, нібито необхідна "Газпрому" для відновлення повноцінної роботи "Північного потоку", готова до відправки, проте російська сторона не надає необхідних дозвільних документів.

Реклама:

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що турбіна для газопроводу "Північний потік-1" застрягла у дорозі в Німеччині через те, що Москва поки не надала необхідні для перевезення в Росію документи – зокрема подробиці того, коли саме її потрібно ввезти і через який митний пункт. 

У Кремлі заперечили інформацію ЗМІ про те, що Росія сама своїми діями ускладнює повернення цієї турбіни, яку Канада повернула після обслуговування під тиском Німеччини попри санкції.

За даними Німеччини, турбіна, про яку йде мова, має почати використовуватись у вересні.

Російський "Газпром" заявив, що отримані від компанії Siemens канадські документи на транспортування турбіни "не знімають раніше окреслених ризиків" і викликають додаткові питання.

Російський "Газпром" оголосив, що зупиняє експлуатацію ще однієї турбіни Siemens, поставки "Північним потоком-1" з 27 липня будуть не більше 33 млн кубів на добу.

Економічна правда

Реклама: