У Goldman Sachs допускають обмежені поставки "Північним потоком-1" після ремонту

Вівторок, 5 липня 2022, 15:20 -


Інновації в дії

У Goldman Sachs допускають, що газопровід "Північний потік-1", який постачає російський газ до Європи, може не повернутися на повну потужність після планового ремонту у липні.

Про це повідомляє Bloomberg.

Російський Газпром з 11 до 21 липня повністю відключить газогін "Північний потік" – у Ніімеччині допускають, що після цього постачання газу можуть не відновити.

"Хоча ми спочатку допускали повне відновлення потоків NS1 після майбутнього технічного обслуговування, ми більше не вважаємо це найбільш імовірним сценарієм", - заявили аналітики Goldman.

Банк підвищив свої прогнози цін на газ для Європи на наступний рік, посилаючись на підвищені ризики для поставок.

Міжнародне енергетичне агентство у вівторок попередило, що повне припинення поставок "не можна виключити" з огляду на "непередбачувану поведінку Росії".

У той же час Goldman вважає повне припинення поставок малоймовірним, оскільки це скоротить життєво важливі доходи Москви.

Банк підвищив свій прогноз щодо цін на газ на третій квартал до €153 за 1 МВт-год і припустив, що ціни можуть піднятися вище за 200 євро за "найгіршого сценарію".

Читайте також: Росія скручує крани. Як ЄС готується до безпрецедентної газової кризи

Нагадаємо:

Російський Газпром з 11 до 21 липня повністю відключить газогін "Північний потік" – у Ніімеччині допускають, що після цього постачання газу можуть не відновити.

Банкам Німеччини доведеться почати відкладати додаткові кошти на покриття різкого зростання кількості дефолтів у разі, якщо Росія зупинить постачання газу до країни.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.