Нова Зеландія також забороняє імпорт російського золота

Вівторок, 5 липня 2022, 10:32 -

Нова Зеландія також заборонить весь імпорт російського золота (з 25 липня) після подібних заборон країн G7 та Австралії.

Про це заявила міністр закордонних справ Нової Зеландії Наная Махута, пише RNZ.co.nz.

У заяві Махути і міністра торгівлі та розвитку експорту Деміена О'Коннора йдеться, що цей крок ще більше свідчить про засудження Новою Зеландією Росії за її вторгнення в Україну.

За словами Махути, це гарантує, що Нова Зеландія не стане безпечним притулком для російських активів.

Реклама:

"Це також підтримує міжнародні зусилля, спрямовані на те, щоб Росія не обходила міжнародні санкції, використовуючи свої величезні золоті запаси для фінансування своєї незаконної війни", - заявила голова МЗС країни.

За словами О'Коннора, РФ відрізана від міжнародних ринків, а близько 20% її резервів центрального банку зберігаються в золоті - приблизно до 140 мільярдів доларів.

Заборона на імпорт російського золота допоможе завадити Кремлю підтримувати свою валюту, сказав міністр.

Реклама:

Нагадаємо:

Японія оголосила про запровадження нових санкцій проти РФ та Білорусі - до санкційного списку внесли 90 фізичних та юридичних осіб. Також Японія ввела заборону на імпорт золота з Росії.

Раніше Сполучені Штати розширили санкції проти Росії, оголосивши про заборону імпорту російського золота та додавши до санкційного списку 70 юридичних і 29 фізичних осіб.

 У перший день саміту "Великої сімки" в неділю Британія, Канада, США і Японія анонсували заборону на імпорт російського золота.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.

Реклама: