Renault оцінила втрати від виходу з Росії у 2,2 мільярда євро

П'ятниця, 29 липня 2022, 18:50 -

Автоконцерн Renault прозвітував про чистий збиток у розмірі 1,36 млрд євро за підсумками 1 півріччя 2022 року: як основну причину такого результату Renault назвав відхід з російського ринку, який обійшовся компанії в 2,2 млрд євро.

Про це пише Bloomberg із посиланням на фінансову звітність концерну.

"Гірший, ніж очікувалося, чистий збиток у розмірі 1,36 мільярда євро став результатом списання вартості російських операцій на суму 2,2 мільярда євро", - пише агентство.

При цьому прогноз автоконцерну на другу половину року є позитивним. 

Реклама:

У Renault заявили, що операційна рентабельність у першому півріччі становила 4,7% (проти 2,1% за аналогічний період минулого року), і підвищили прогноз щодо рентабельності на весь рік до понад 5%.

При цьому, як йдеться у звітності, стратегія Renault, спрямована на продаж меншої кількості автомобілів, але за вищими цінами, дає свої плоди.

"Незважаючи на всі несприятливі фактори, пов'язані зі зупинкою діяльності в Росії, кризою напівпровідників та інфляцією витрат, група продовжує покращувати свої операційні показники", - заявив глава компанії Лука де Мео.

Реклама:

Нагадаємо: 

У травні стало відомо, що російські активи французької автомобілебудівної компанії Renault перейшли у державну власність РФ.

У результаті операцій частки в активах розподіля.ться таким чином:

  • 100% акцій ЗАТ "Рено Росія" володітиме eряд Москви.
  • 67,69% акцій автоконцерну "АВТОВАЗ" переходять у власність Російської Федерації в особі ФГУП "НАМІ".
  • Акції автоконцерну АВТОВАЗ, що залишилися, збереже ДК "Ростех".

Також повідомлялось про опціон на зворотний викуп Renault своєї частки в Автовазі, який може бути реалізований протягом наступних 6 років.

Мер Москви Сергєй Собянін заявив, що на заводі Renault у Москві відновлять виробництво автомобілів під "історичним" брендом "Москвич".

Економічна правда 

Реклама: