"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інфляція в Німеччині випередила очікування і сягнула 8,5% у липні

Четвер, 28 липня 2022, 20:44

Через зростання цін на продукти харчування ціни в Німеччині зросли у липні на 8,5% у річному вимірі.

Про це повідомляє Федеральна служба статистики Німеччини, Financial Times.

Скоригований індекс інфляції в Німеччині додає тиску на Європейський центральний банк для подальшого посилення монетарної політики на тлі побоювань ринку щодо рецесії в єврозоні.

Зростання з 8,2% в червні перевищило очікування економістів, опитаних Refinitiv, які прогнозували, що темп знизиться до 8,1%. Ціни на продукти харчування зросли на 14,8%.

Реклама:

У службі статистики Німеччини зазначають, що зростання цін було спричинене війною в Україні, вищими цінами на енергоносії та перебоями в ланцюзі поставок, спричиненими пандемією Covid-19. Інфляція пришвидшилася попри запровадження знижки на пальне та нової бюджетної туристичної картки вартістю 9 євро.

Карстен Бжескі, керівник відділу макродосліджень ING, сказав, що, хоча саме уряди, а не центральні банки, були тими, кому було під силу знизити інфляцію, нові дані не полегшать життя ЄЦБ. 

"Ми очікуємо, що ЄЦБ продовжить нормалізувати монетарну політику наприкінці літа з ще одним підвищенням на 50 [базових пунктів], перш ніж зробити тривалу паузу", — сказав він.

Реклама:

Нагадуємо:

Європейський центральний банк підвищив три ключові процентні ставки на 50 базисних пунктів вперше за 11 років.

Реклама: