У Siemens відповіли на звинувачення "Газпрому" через турбіни для "Північного потоку"

Четвер, 28 липня 2022, 11:04 -

Компанія Siemens Energy спростувала звинувачення "Газпрому" у невиконанні робіт із ремонту несправних турбін для газопроводу "Північний потік".

Про це йдеться у спеціальній заяві компанії для преси, пише DW.

"Наразі ми не маємо доступу до турбін, і ми досі не отримали від "Газпрому" жодних повідомлень про пошкодження. Тому ми повинні виходити з того, що турбіни знаходяться в робочому стані", - заявили в Siemens Energy.

"Планове технічне обслуговування і в майбутньому може проводитися без проблем; чинний на даний час дозвіл канадського уряду передбачає подальше обслуговування турбін компанією Siemens Energy у Монреалі з подальшим введенням їх в експлуатацію", - зазначила компанія.

Реклама:

Раніше заступник голови правління "Газпрому" Віталій Маркетов в ефірі одного з російських телеканалів заявив, що Siemens Energy не виконує роботи з ремонту несправних двигунів для газопроводу "Північний потік".

Нагадаємо:

Німецька компанія Siemens Energy заявила, що турбіна, нібито необхідна "Газпрому" для відновлення повноцінної роботи "Північного потоку", готова до відправки, проте російська сторона не надає необхідних дозвільних документів.

Реклама:

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація, що турбіна для газопроводу "Північний потік-1" застрягла у дорозі в Німеччині через те, що Москва поки не надала необхідні для перевезення в Росію документи – зокрема подробиці того, коли саме її потрібно ввезти і через який митний пункт. 

У Кремлі заперечили інформацію ЗМІ про те, що Росія сама своїми діями ускладнює повернення цієї турбіни, яку Канада повернула після обслуговування під тиском Німеччини попри санкції.

За даними Німеччини, турбіна, про яку йде мова, має почати використовуватись у вересні.

Російський "Газпром" заявив, що отримані від компанії Siemens канадські документи на транспортування турбіни "не знімають раніше окреслених ризиків" і викликають додаткові питання.

Російський "Газпром" оголосив, що зупиняє експлуатацію ще однієї турбіни Siemens, поставки "Північним потоком-1" з 27 липня будуть не більше 33 млн кубів на добу.

Економічна правда

Реклама: