Рада схвалила новий закон про акціонерні товариства

Середа, 27 липня 2022, 21:56 -

Верховна Рада 27 липня ухвалила в цілому новий закон про акціонерні товариства, який пройшов перше читання ще у 2020 році.

Про це йдеться у повідомленні на сайті ВРУ.

Закон №2493, який у залі підтримали 232 нардепи, визначає порядок створення, діяльності, припинення та виділу акціонерних товариств, їхній правовий статус, права та обов'язки акціонерів.

Зазначається, що документ гармонізує законодавство про акціонерні товариства завдяки, зокрема, запровадженню механізму проведення загальних зборів в електронній формі. Також закон уможливлює однорівневу структуру управління АТ та врегульовує питання відповідальності посадових осіб АТ, запроваджує посаду радника з корпоративних питань для допомоги акціонерам.

Реклама:

Крім того, закон спрямований на приведення законодавства про акціонерні товариства у відповідність до норм ЄС. Як раніше розповідала одна з авторок документу Роксолана Підласа, однією з основних новел законопроекту є посилення захисту міноритарних акціонерів.

Нагадуємо

Верховна Рада на засіданні 16 червня 2020 року прийняла за основу законопроєкт №2493 про акціонерні товариства - документ, зокрема, передбачає дозвіл компаніям обирати модель корпоративного управління.

Реклама:

Реклама: