У BlaBlaCar сподіваються, що внутрішні перевезення наприкінці року досягнуть довоєнного рівня

Середа, 27 липня 2022, 10:31 -


Інновації в дії

У BlaBlaCar в Україні очікують хвилю повернень людей в Україну у серпні та вересні, а також сподіваються, що внутрішні перевезення наприкінці року досягнуть довоєнного рівня.

Про це в інтерв'ю ЕП розповів СЕО BlaBlaCar в Україні Роман Мірошніченко.

За його словами, основний чинник, який впливає на пасажиропотоки в Україні та за її межами, - міграція, він формує основний об’єм перевезень.

"Після 9 травня ситуація змінилася: більше людей почали повертатися в Україну, ніж від’їжджати. Цей тренд поки що зберігається. Сезонність зараз відсутня, тому ми робимо прогнози лише щодо повернення людей або їх виїзду з України.

Очікуємо хвилю повернень у серпні та вересні. Це початок навчання в школі, початок бізнес-сезону. Люди не планують заздалегідь, а дивляться кожні два-чотири тижні на ситуацію в Україні. У багатьох добігає кінця піврічний термін оренди житла. Це також може стимулювати людей повернутися додому", - заявив голова BlaBlaCar в Україні.

На питання про сценарії для власного бізнесу Мірошніченко відповів: 

"Зараз ми плануємо більш короткими циклами, поквартально. На наступний квартал закладаємо міграційні процеси, зокрема, повернення людей в Україну. Хочеться вірити, що в четвертому кварталі ситуація стабілізується.

Чим більше людей повернеться, тим швидше відновляться регулярні внутрішні перевезення. Сподіваюся, наприкінці року їх кількість досягне довоєнного рівня. Якщо пік міжнародних перевезень буде в кінці літа - на початку осені, то потім він зменшиться, і ми побачимо більш-менш регулярний об’єм наприкінці року".

Читайте детальніше в інтерв'ю: "Очікуємо хвилю повернень у серпні та вересні". Голова BlaBlaCar в Україні про міграцію та автобусні перевезення

Економічна правда