США продають додаткові 20 мільйонів барелів нафти з резерву

Вівторок, 26 липня 2022, 21:40 -

США заявили про продаж додаткових 20 млн барелів нафти зі стратегічного нафтового резерву в рамках плану заспокоїти ціни на нафту, які підскочили через вторгнення Росії в Україну.

Про це пише Reuters з посиланням на заяву Білого Дому.

Сполучені Штати вже продали 125 мільйонів барелів із резерву, причому майже 70 мільйонів барелів уже поставлено покупцям, повідомив журналістам високопоставлений чиновник адміністрації.

Вивільнення обсягів з резерву стали "рятівним колом" для нафтових і нафтопереробних компаній у США, оскільки галузь ще відновлює видобуток нафти після спаду, спричиненого пандемією COVID-19, сказав посадовець.

Реклама:

Управління енергетичної інформації США цього місяця заявило, що видобуток нафти в США зросте до понад 11,9 млн барелів на день у 2022 році та майже до 12,8 млн барелів на день у 2023 році. Торік видобуток становив 11,2 млн барелів на день. 

Восени Штати почнуть приймати заявки на викуп 60 млн барелів сирої нафти в резерв, що стане першим кроком у поповненні запасів після вивільнення 180 мільйонів барелів. Такі закупівлі нафти не будуть конкурувати з попитом на нафту найближчим часом, оскільки вони, ймовірно, відбудуться після 2023 фінансового року, повідомили в американському відомстві.

Нагадуємо:

Реклама:

Президент США Джозеф Байден заявив, що понад 30 країн приєдналися до кампанії з насичення нафтою ринку з метою зниження цін на цей енергоресурс.

Американський нафтовий резерв має найбільший у світі запас сирої нафти для надзвичайних ситуацій. Федеральні запаси зберігаються в підземних соляних печерах на чотирьох сховищах у Техасі та Луїзіані.

Реклама: