ГТС України може повністю замінити "Північні потоки" – Макогон

Понеділок, 25 липня 2022, 18:25 -

Українська газотранспортна система здатна транспортувати до Європи понад 200 млн куб. м газу на добу та замінити російські газопроводи "Північний потік-1" та "Північний потік-2".

Про це повідомляє пресслужба ОГТСУ в Facebook.

Зазначається, що цей маршрут може повністю замінити проблемний "Північний потік-1", який "то сигналізує про несправності, то випробовує на солідарність європейців".

"Північний потік-1 і Північний потік-2 — зайві. Я вважаю, що вони були частиною агресії, яку ми спостерігаємо з самого початку", – заявив генеральний директор ОГТСУ Сергій Макогон нідерландському каналу NOS.

Реклама:

Технічна потужність газовимірювальної станції "Суджа" становить 244 млн куб. м.. 

За повідомленням ОГТСУ, цих обсягів достатньо, щоб Європа отримала надійний транзит газу, зниження цін на нього та можливість ефективно підготуватися до опалювального сезону.

"Натомість росіяни свідомо обмежують поставки газу не лише через підконтрольний "Північний потік-1", але й через Україну – з 109 млн куб. м законтрактованих потужностей росіяни використовують всього 42 млн куб. м.", – додали в національному операторі.

Реклама:

Нагадуємо:

Оператор газотранспортної системи України та "Нафтогаз" закликають Німеччину припинити або суттєво обмежити використання газогону "Північний потік - 1", а частину обсяги з нього переправити на українську ГТС.

Реклама: