У РФ через санкції виникли проблеми з постачанням жувальної гумки Orbit

П'ятниця, 22 липня 2022, 11:27 -

Американська Mars, найбільший гравець на російському ринку жувальної гумки, зіштовхнулася зі складнощами з постачанням цього продукту під брендом Orbit.

Про це пише "Комерсант" із посиланням на джерела.

За словами співрозмовника газети, компанія не відвантажує нові партії, оскільки зіткнулася з нестачею імпортних інгредієнтів. 

Ще два співрозмовника видання у великих мережах кажуть, що Mars попереджав про скорочення асортименту Orbit через проблеми з інгредієнтами та зміни в ланцюжку поставок.

Реклама:

Так, у мережі "Верный" підтвердили перебої в постачаннях жувальної гумки Orbit. За словами представника мережі, Mars попередив, що не зможе відвантажувати приблизно половину асортименту, що є в мережі, до кінця року, а на половину, що залишилася, накладено тимчасове обмеження поставок до кінця липня.

При цьому, причина скорочення поставок і виробництва може бути у підпаданні під санкції ЄС гумової основи для жуйки із синтетичних полімерів.

Представник Mars на запитання газети не відповів.

Реклама:

Американська Mars - один із найбільших виробників кондитерських виробів у світі. Портфель брендів включає Mars, Snickers, Milky Way, Bounty, Twix, Skittles, M&M's та ін.

У Росії компанія управляє десятьма фабриками, жувальні гумки Orbit випускаються на майданчику в Санкт-Петербурзі. Структуру доходу за сегментами Mars не розкриває.

Нагадуємо:

Американські виробники продуктів харчування та кормів для тварин Mondelez International та Mars згортають капітальні вкладення та витрати на рекламу в Росії через війну в Україні.

Компанія Mars, що виробляє солодощі M&M, Snickers та Skittles, скорочує виробництво в Росії та припинить торгівлю з агресором, а отримані прибутки передасть на допомогу Україні.

Економічна правда

Реклама: