Маск розповів, коли почнуть продавати пікапи Cybertruck від Tesla

П'ятниця, 22 липня 2022, 11:03 -
Tesla
Tesla

Компанія Tesla сподівається почати поставки акумуляторного електричного пікапа Cybertruck у середині наступного року.

Про це заявив гендиректор компанії Ілон Маск, повідомляє The Verge.

Цей термін є більш точним, ніж Маск анонсував раніше — у звіті про прибутки за останній квартал він сказав, що вантажівка з’явиться, "сподіваюся, наступного року".

Водночас, Маск не уточнив, що Tesla залишилося зробити, щоб вивести Cybertruck на дорогу. 

Реклама:

Однак за останні кілька місяців у компанії виникли проблеми з виробництвом навіть існуючих автомобілів Model S, X, 3 і Y. Фабрика, яку компанія відкрила в Шанхаї, неодноразово закривалася через COVID, що стало чинником падіння виробництва.

"У Tesla немає проблеми з попитом, у нас є проблема з виробництвом", – заявляв Маск під час телефонної розмови про прибутки.

Tesla анонсувала Cybertruck у 2019 році з метою розпочати виробництво наприкінці 2021 року. У серпні 2021 року компанія оголосила про відстрочку до 2022 року, і Маск відклав цей прогноз ще до наступного року.

Реклама:

Тим часом такі конкуренти, як Ford і Rivian, випустили власні електричні пікапи, і Ford заявив, що планує виготовити 150 000 F-150 Lightning у 2023 році.

Однією з визначальних особливостей Cybertruck є його незвичайний "незграбний" дизайн — як у ранніх моделях відеоігор. 

У компанії, очевидно, виникли проблеми з тим, щоб зробити цей дизайн безпечним для використання в реальному світі; наприкінці 2021 року Маск написав у Twitter, що його турбує склоочисник вантажівки. Зараз це одна гігантська рука, яка покликана очистити все лобове скло одним рухом.

Нагадуємо:

Ілон Маск представив електричний пікап Cybertruck з футуристичний дизайном у 2019 році.

Спочатку очікували, що його випуск розпочнеться у 2021 році, потім ці терміни змінились.

У вересні 2021 року Маск повідомив співробітникам, що компанія не збирається починати виробництво Cybertruck до кінця 2022 року, а масовий випуск стартує не раніше кінця 2023 року.

У січні стало відомо, що Tesla Inc планує почати виробництво свого електричного пікапа Cybertruck до кінця першого кварталу 2023 року, а не в кінці 2022 року, як планувалось раніше.

Реклама: