Турбіна для "Північного потоку" уже в Німеччині, але РФ поки не поспішає її забирати – Reuters

П'ятниця, 22 липня 2022, 09:35 -

Турбіна для "Північного потоку" вже в Німеччині, але РФ поки не поспішає її забирати - Росія досі не дала добро на її транспортування.

Про це пише Reuters із посиланням на джерела.

За словами співрозмовника, турбіна, яка проходила технічне обслуговування в Канаді, була повернута до Кельна (Німеччина) 17 липня логістичною компанією Challenge Group.

Одне з джерел повідомило, що Москва досі не надала документів, необхідних для ввезення турбіни в Росію, включно з інформацією про те, куди саме її доставляти і через яку митну станцію.

Реклама:

Раніше в четвер міністр економіки ФРН Німеччини Роберт Хабек сказав про турбіну: "Іноді складається враження, що Росія більше не хоче забирати її назад".

Хабек сказав, що уряд тісно співпрацює з Siemens Energy і повідомить про це, коли турбіна прибуде в Росію і буде передана мажоритарному власнику Nord Stream, Газпрому.

Представник міністерства економіки Німеччини відмовився від подальших коментарів.

Реклама:

Логістична компанія Challenge Group не відразу відповіла на запит про коментар.

А у Газпромі не відповіли на неодноразові запити щодо коментарів про "Північний потік-1" і турбін.

Нагадаємо:

За словами федерального міністра економіки Німеччини Роберта Габека, відремонтована турбіна для російського газогону "Північного потоку" на початку тижня прибула з Канади до його країни.

Раніше уряд Канади погодився зробити виняток із санкцій проти Росії і відправити турбіну для "Північного потоку", яка пройшла технічне обслуговування в Канаді, до Німеччини - щоб піти назустріч Німеччині і зменшити ризики, що РФ не відновить постачання по ПП1 після планових технічних робіт.

Після технічного обслуговування "Північного потоку-1" вранці в четвер знову почалися постачання газу німецько-російським газопроводом.

Економічна правда

Реклама: