"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Третина британських сімей можуть опинитися на межі енергетичної бідності

Четвер, 21 липня 2022, 14:29 -

Кожне третє британське домогосподарство може опинитися на межі енергетичної бідності до жовтня через підвищення цін на енергоносії.

Про це свідчать дані National Energy Action, передає Bloomberg.

Згідно з даними NEA, кількість домогосподарств, які витрачають понад 10% від загального доходу на енергію, цього місяця зросте до 8,2 мільйона, коли рахунки зростуть приблизно на 60%. Цей прогноз враховує знижку в 400 фунтів стерлінгів (480 дол) на рахунки для всіх споживачів, встановлену урядом у травні.

"Зростаюча вартість енергії, особливо для малозабезпечених і вразливих домогосподарств, є однією з найбільших проблем, з якими стикається країна", – сказав директор з політики NEA Пітер Сміт.

Реклама:

Також видання зазначає, що у червні інфляція у Великій Британії досягла нового 40-річного максимуму і аналітики очікують продовження зростання до 11% у жовтні, коли почнеться наступне підвищення цін на енергоносії. Промисловість вже попереджає, що ця зима буде складною для багатьох людей.

Згідно з даними Investec Bank Plc, ліміт цін на енергоносії у Великобританії має підскочити до рекордних 3285 фунтів у жовтні, та в подальшому приблизно до 3360 фунтів у січні. 

За оцінками NEA, 6,5 млн домогосподарств уже перебувають у стані енергетичної бідності по всій Британії – це більш ніж 50% збільшення лише за шість місяців. 

Реклама:

National Energy Action прогнозує, що в жовтні ця цифра зросте ще на 26%.

Нагадуємо:

Інфляція споживчих цін у Великій Британії досягла річного рівня 9,4% у червні, у порівнянні з показником у 9,1% у травні.

Реклама: