"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд дасть 300 мільйонів на ремонт трьох зруйнованих ТЕЦ, зокрема – Кременчуцької

Середа, 13 липня 2022, 18:38 -

Кабінет міністрів планує виділити майже 300 млн грн на ремонт трьох теплоелектроцентралей в Чернігові, Охтирці та Кременчуці, які зруйнували російські атаки.

Про це повідомила пресслужба уряду з посиланням на премʼєр-міністра Дениса Шмигаля.

Він зазначив, що у ході візиту на Чернігівщину відвідав місцеву ТЕЦ, яку російські війська зруйнували в березні - на ній зруйновано 15 об’єктів. 

"Пошкодження дійсно суттєві, тому уряд виділяє додаткові 100 млн грн, аби провести необхідний ремонт і закупити обладнання для цієї теплоцентралі", – повідомив Шмигаль. За його словами, ці кошти дозволять забезпечити теплом мешканців Чернігова та області.

Реклама:

Крім того, 100 млн грн спрямують на відновлення Кременчуцької ТЕЦ, ще 86,5 млн грн – для Охтирської ТЕЦ. Обидва підприємства також суттєво пошкоджені від обстрілів. Ці кошти дозволять ТЕЦ оперативно провести ремонти й запуститися до опалювального сезону. 

Нагадуємо:

Раніше очільник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін розповідав, що перед містом стоїть завдання поновити роботу Кременчуцької ТЕЦ до холодів. Попередня сума поновлення її роботи становить від 500 до 800 млн грн.

Реклама:

Він зазначав, що з відновлення ТЕЦ фінансуватимуть, зокрема, коштом обласної ради, міста та приватного інвестора.

Реклама: