"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ахметов виходить з медіа-бізнесу через антиолігархічний закон

Понеділок, 11 липня 2022, 17:18 -
 
getty images

Мільярдер Рінат Ахметов заявив про "вимушений вихід" його інвестиційної компанії SCM з медійного бізнесу на виконання антиолігархічного закону, ухваленого минулого року.

Про це йдеться в заяві Ахметова на сайті SCM.

Він заявив, що цього тижня Медіа Група Україна відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні та припинить діяльність онлайн-медіа МГУ.

Таке рішення, підкреслив він, продиктоване набранням чинності так званого "антиолігархічного закону".

Реклама:

"Як найбільший приватний інвестор в економіку України я неодноразово казав, що не був, не є й не буду олігархом. Короткий шестимісячний термін, визначений законом для продажу медіа-активів, і російська воєнна агресія проти України не дають можливості компанії SCM продати медіабізнес на ринкових умовах", – йдеться в заяві.

До медіа-холдингу Ахметова входять телеканали "Україна" та "Україна 24", НЛО TV, Індиго TV, канали групи "Футбол", платформа OLL.TV, Xtra TV, онлайн-ЗМІ segodnya.ua та Vogue.UA.

Читайте також: Олігархи в законі. Кого хоче "розкуркулити" Зеленський

Реклама:

Нагадуємо:

5 листопада торік президент Володимир Зеленський підписав закон про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом олігархів ("антиолігархічний" закон).

Так, особою, яка має значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархом), вважатиметься фізособа, яка одночасно відповідає щонайменше трьом з таких ознак:

1) бере участь у політичному житті;

2) має значний вплив на засоби масової інформації;

3) є кінцевим бенефіціарним власником суб’єкта господарювання, який після дня введення в дію цього закону є суб’єктом природних монополій або займає монопольне (домінуюче) становище на ринку відповідно до ЗУ "Про захист економічної конкуренції" та протягом одного року поспіль підтримує або посилює таке становище;

4) підтверджена вартість активів особи та суб’єктів господарювання, бенефіціаром яких вона є, перевищує 1 мільйон прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.

Реклама: