Citigroup веде переговори з російськими компаніями щодо продажу бізнесу в РФ – FT

П'ятниця, 1 липня 2022, 16:59 -


Інновації в дії

Американська фінансова група Citigroup веде переговори з кількома місцевими покупцями щодо потенційного продажу російського бізнесу.

Про це пише Financial Times з посиланням на джерела, знайомі з цим питанням.

Зазначається, що Citigroup веде переговори з приватними російськими компаніями, включно з Експобанком та страховою компанією Reso-Garantia, щодо долі свого споживчого та комерційного бізнесу.

"Росбанк, колишня російська дочірня компанія Société Générale, також висловив зацікавленість у купівлі, але його здатність завершити будь-яку угоду була поставлена ​​під сумнів після того, як Британфя наклала санкції на його нового власника, олігарха Володимира Потаніна, цього тижня. Проте він залишається вільним від санкцій США та ЄС", - пише газета.

Американський кредитор, ймовірно, збереже свою ліцензію - хоча остаточне рішення ще не прийнято - і збереже скорочену присутність у Росії, кажуть джерела.

У Citi відмовилися від коментарів. Експобанк, Росбанк і Reso-Garantia не відповіли на запити про коментар.

Citi, російська "дочка" якого входить до двадцятки найбільших кредиторів з активами в розмірі 735 мільярдів рублів (13,5 мільярдів доларів), перед війною прагнув продати свій роздрібний бізнес. 

Експобанк до 2011 року був російською "дочкою" британського банку Barclays. Потім його викупив та перейменував нинішній власник - підприємець Ігор Кім.

"Ресо-Гарантія" - одна з найбільших страхових компаній Росії. Її акціонери - Сергій і Микола Саркісови.

Нагадаємо:

У березні повідомлялось, що італійський банк UniCredit та американська Citigroup ведуть переговори про продаж своїх бізнесів у Росії.

UniCredit та Citigroup також розглядають можливість обміну своїх активів у Росії на закордонні бізнеси російських банків, писало FT.

Фінансовий конгломерат Citigroup може зберегти банківську ліцензію та деякі операції в РФ навіть попри продати свій споживчий і комерційний бізнес у Росії.

Економічна правда

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут.