Україна очікує отримати 20 млрд доларів міжнародної допомоги до кінця року — Мінфін

Четвер, 9 червня 2022, 13:58 -

До кінця 2022 року Україна може отримати від міжнародних партнерів близько 20 млрд доларів грантової та кредитної допомоги.

Про це повідомив міністр фінансів України Сергій Марченко під час засідання комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

"До кінця року, за нашими очікуваннями, ми додатково хочемо зібрати ще 20 млрд доларів США — це те, про що ми зараз ведемо перемовини. Ми прискорюємо отримання цих кредитних договорів або, якщо це гранти, то механізми їх отримання", — пояснив Марченко.

За розрахунками голови Мінфіну, у червні Україна планує залучити зовнішнього фінансування на суму близько 4,8 млрд доларів, що буде суттєвим зростанням, порівняно з травнем, коли уряду вдалося залучити близько 1,5 млрд доларів.

Реклама:

Крм цього, Мінфін розраховує залучити ще близько 4 мдрд доларів у липні.

Нагадуємо:

Пряма підтримка у розмірі 1 млрд доларів в рамках пакету допомоги Україні від США обсягом 40 млрд доларів вже прибула в Україну – очікується ще 7,5 млрд дол грантової допомоги незабаром.

Провідні економіки Групи семи та світові фінансові установи надають 19,8 млрд доларів допомоги для підтримки державних фінансів України.

Реклама: