"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна вже отримала перший мільярд доларів з $40 мільярдів підтримки від Штатів

Середа, 8 червня 2022, 21:54 -
 
фото посольства сша

Пряма підтримка у розмірі 1 млрд доларів в рамках пакету допомоги Україні від США обсягом 40 млрд доларів вже прибула в Україну.

Про це повідомило Посольство США в Україні.

У середу, 8 червня, посол Бріджит Брінк зустрілася з віцепрем’єр-міністеркою економіки Юлією Свириденко, міністром фінансів Сергієм Марченком та головою Нацбанку Кирилом Шевченком. Сторони обговорили, як підтримка США може зміцнити економіку України в умовах жорстокої війни Росії. 

Брінк повідомила, що у рамках пакету в 40 мільярдів доларів, підписаного президентом Байденом 21 травня, пряма підтримка в розмірі 1 млрд дол вже прибула.

Реклама:

Ще 7,5 млрд доларів грантової допомоги надійдуть незабаром. У посольстві наголосили, що США працюють над тим, аби якнайшвидше надати ще більшу економічну допомогу.

Нагадуємо:

Посол Україна в США Оксана Маркарова розповіла, на які цілі підуть 40 мільярдів доларів допомоги, яку нещодавно своїм підписом схвалив Джо Байден. Понад половину, 23,75 млрд, передбачено на безпекову та оборонну допомогу Україні, а також на зусилля США з посилення європейської безпеки. 

Реклама: