Росія нарощує експорт нафти в Азію – Reuters

Вівторок, 7 червня 2022, 18:50 -

Росія нарощує експорт нафти зі свого головного східного порту Козьміно, щоб задовольнити зростаючий попит з боку азіатських покупців і компенсувати вплив санкцій Європейського Союзу.

Про це пише Reuters з посиланням на три джерела, знайомі з цим питанням.

Російський трубопровідний монополіст "Транснефть"  вже збільшив обсяг нафти, що перекачується в Козьміно по нафтопроводу Східний Сибір - Тихий Океан, на 70 тис барелів на добу, використовуючи хімічні добавки для прискорення потоків нафти, повідомили агентству джерела на умовах анонімності.

"Транснефть" не відповіла одразу на запити про коментар.

Реклама:

Додаткові поставки, за словами джерел, дозволять Козьміно збільшити загальне завантаження приблизно до 900 тис б/д у найближчі місяці, порівняно із середнім показником близько 750 тис б/д цього року.

Нагадаємо:

Рада ЄС затвердила шостий пакет економічних і персональних санкцій, спрямованих проти РФ і Білорусі.

Зокрема, ЄС вирішив заборонити закупівлю, імпорт або перевезення сирої нафти та деяких нафтопродуктів з Росії до ЄС. Поступова відмова від російської нафти триватиме від шести місяців для сирої нафти до восьми місяців для інших нафтопродуктів.

Читайте також: Нафтове ембарго проти Росії: що ухвалили країни ЄС і як це вплине на економіку агресора

Економічна правда 

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Реклама: